Футболните запалянковци в Англия и България, пък и по цял свят, имат поводи за много вълнения днес, 24 февруари.

Програмата ще започне още в 13 часа с мача "Левски" - ЦСКА-София на националния стадион. Допреди дни се смяташе, че това ще е най-вече битка за второто място, но лошата серия на "Лудогорец" отваря апетит и в двата лагера за нещо повече.

"Червените" са на 5 точки от лидера, а "сините" на осем, но тепърва ще започне втората фаза, в която и трите отбора ще се срещнат още по два пъти.

"Левски" ще бъде днес без новите си стари попълнения Валери Божинов и Живко Миланов. Нападателят се контузи в мача срещу "Витоша" (Бистрица). Въпреки това на "Герена" настроението е приповдигнато заради практическото влизане на новия собственик Васил Божков. Това ще е първо столично дерби за треньора Георги Дерменджиев и директора Павел Колев.

Повече са проблемите на Любослав Пенев в ЦСКА-София. Той не може да разчита на наказания Кристиян Малинов и на контузените леви защитници Жеферсон и Ангел Лясков, така този фланг в отбраната на тима ще изглежда експериментално.

От 16:05 часа страстите се пренасят на Острова. Тогава започва най-големият мач в родината на футбола: "Манчестър Юнайтед" - "Ливърпул". И двата тима има много за какво да играят, не просто за чест.

"Ливърпул" води битка с "Манчестър Сити" за титлата - двата отбора са с по 65 точки на върха, но "червените" имат мач по-малко. "Юнайтед" пък е в яростен спор с "Челси" и "Арсенал" за четвъртото място. Трите тима са събрани в 1 точка, която в момента е в полза на "червените дяволи".

Програмата от дербита завършва с финала за Купата на лигата между "Челси" и "Манчестър Сити" - от 18:30 на "Уембли". Треньорът на "гражданите" Пеп Гуардиола ще дава едно ухо за сблъсъка на "Олд Трафорд", а след това ще опита да грабне първия трофей за "Сити" този сезон.

"Челси" изпитва проблеми. Преди броени дни двата тима спориха в Манчестър от Висшата лига и "небесносините" разбиха съперника си с 6:0. Смята се, че при загуба днес наставникът Маурицио Сари може да бъде уволнен.