Георги Дерменджиев и Любослав Пенев се прегърнаха и здрависаха топло преди мача "Левски" - ЦСКА-София (1:0), но напълно логично след края единият беше щастлив, а другият - разочарован.

Като за "по-завързан" двубой в българския футбол, тема №1 винаги е съдийството, но този път има основание. Съдията Владимир Вълков изигра роля за крайния резултат с изгонването на Едвин Джеси от "червените" в края на първото полувреме и като цяло се представи много слабо. 

"Доволен съм от отбора, играхме добре, почти 50 минути бяхме с човек по-малко, започна Пенев пред "Диема Спорт". - Не бяхме далеч да изравним, да поправим грешката, която допуснахме при гола. Равностоен мач до последната минута. Стана едно недоразумение и си отбелязахме автогол, това ни костваше загубата. Имаме скоростни футболисти, обачаме да играем на скорост и противникът да бъде изненадан."

"Червеният картон? Няма такъв, ако за съдията има би било редно да беше показал и на футболист на "Левски". Имаше идентични ситуации. Да, например при гола на "Левски". Главният и четвъртият съдия (Ивайло Стоянов, бел. ред.) си прехвърлят отговорността: "видях, не видях..." Да спрем с това, свирено е, край. Загубихме, а не заслужавахме да загубим. Свирено е. То се случи, който е гледал, е видял. Губещи са клубовете", последното беше по повод думите на Пенев от събота - че Вълков е "бушон", който може да бъде жертван и че по принцип не е готов за такъв мач.

"Създадохме достатънчо положения дори с човек по-малко. Липсваше ни последният пас, прецизност, продължи треньорът. - Дадохме жертви с картони и контузии. Направнихме грешка, допуснахме гол, после не успяхме да реализираме и затова загубихме. Имаме класа, но не е достатъчна. Работи се за привличане на нови футболисти. Ще се разбере в следващите дни."

Георги Дерменджиев отказа да коментира съдийството пред "Диема Спорт":

„Аз искам да ви кажа, че не коментирам съдиите. Добре се справиха. Нека ги оставим да си свирят. Няма как да коментирам. Аз отговарям за спортно-техническата част. Има много повторения, ще ги видите. Не това е най-важното за този мач."

„В части от двубоя "Левски" игра интелигентно, но все още има напрежение. Мисля, че в по-големи моменти от мача футболистите се справиха добре. Пак го казвам: искам "Левски" да играе мач за мач. Имаме още много работа за вършене. Много добра победа, радвам се заради феновете. Заслужават я тази победа. Ние трябва да вървим постепенно напред. Дербито е емоция. Аз съм прекалено спокоен и искам да го предам на футболистите. Това е игра на интелект и тактика. За мен тези неща са по-важни”, каза още той.

Мисли ли "Левски" за титлата - разликата с "Лудогорец" беше десет точки преди паузата, вече е само пет?

„Апетитът идва с яденето, но искам първо да видя отбора, че е готов за титла. Не искам да има химери. Не може да бием в един мач и да ставаме шампиони. Аз го искам това - заради феновете, заради футболистите, но няма как. Имаше риск с контузията на Ники Михайлов, но той каза, че може да продължи. Можеше да се усложни травмата", завърши Дерменджиев.