Шефът на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев заяви, че в "цялостен мащаб" съдиите са се справили с дербито "Левски" - ЦСКА-София (1:0) от 23-тия кръг на Първа лига. Той подкрепя решението на Владимир Вълков за червения картон на Едвин Джеси при ситуацията с Иван Горанов в края на първото полувреме.

Друго - не коментира. Иска да прочете доклада на съдийския наблюдател Георги Йорданов.

„В цялостен мащаб те се справиха с това дерби. Решението за назначението на Владимир Вълков беше изцяло мое. Искам да е ясно на всички. За това решение аз си нося отговорността. Мотивите ми - аз съм човек, който обича да рискува и неведнъж съм споменявал това нещо“, коментира Сталев, пред "Дарик радио".

„Основната причина да бъде сложен този съдия на това дерби е неговото представяне, откакто аз съм председател на съдийската комисия, както в края на миналия сезон, така и мачовете от началото на настоящия, продължи Сталев. - Той се е представил на високо ниво и безкомпромисно. Той е в добра форма. Като всеки един треньор, който разчита на играчите си, които са в най-добра форма, така и аз разчитам на момчетата, които се представят най-добре преди всяко едно дерби.“

„Аз гледах абсолютно всички клипове, линкове и гледни точки на телевизията, както и всички допълнителни гледни точки на тази ситуация. Мога със задоволство да заявя, че съдийската бригада взе най-правилното решение и това е червен картон за футболиста на ЦСКА“, така пловдивчанинът коментира ситуацията между Джеси и Горанов.  

„В последните клипове, които бяха пуснати в интернет се вижда, че има удар в лицето срещу футболиста на "Левски" и това по всички правила е червен картон. Радвам се не заради друго, а че момчетата взеха възможно най-правилното решение. Това решение е на Ивайло Стоянов. Това е правилното решение, въпреки че на много хора не им се иска да е така. Реших да коментирам най-важната ситуация в мача, но ще си запазя правото да коментирам другите след това, защото нямам доклада на съдийския наблюдател Георги Йорданов. Аз трябва да бъда коректен с него, защото той най-малко ми е заместник“, допълни Сталев.

По повод други стълкновения, като например има ли удар от страна на Паулиньо в лицето на Иван Турицов точно преди автогола в полза на "сините", Йордан Сталев отговори така:

„Докато не получа доклада на съдийски наблюдател и не разгледаме детайлно всяка една ситуация, няма как да коментирам тези неща. В ситуацията за червения картон подкрепям решението на съдиите. Цялостно Владо Вълков има върху какво да работи. Има детайли, които ще разискаме. Той трябва да види и проумее това, което е направил. Има неща, които трябва да подобри. Има още три-четири ситуации в мача, които ние ще разглеждаме. Искам да видя как съдийския наблюдател е описал тази ситуация с Паулиньо и Иван Турицов. Ситуацията с червения картон на Едвин Джеси наистина е може би най-важната в мача.“  

Междувременно на официалната си страница във Фейсбук, "Левски" разпространи видео от още една гледна точка към ситуацията. Вижте я по-долу:

Едвин Джеси пък излезе с интересен пост в Инстаграм. 

Там пише следното: 

“Няма нищо по-лошо от това, битката на терена да се решава от реферите, вместо от нас футболистите. БЛАГОДАРЯ ВИ за огромната подкрепа и всички съобщения, които получих. Няма по-велика публика! Днес на терена се чуваха само вашите песни!

ПП: И нещо към феновете на левски-софия... маймунските ви звуци няма да ме убият, напротив аз ще се върна по-силен."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edwin Gyasi (@edwingyasi) on