Вратарят на "Челси" Кепа Арисабалага е глобен с размера на едноседмична заплата заради поведението си в края на продълженията на финала за Купата на лигата срещу "Манчестър Сити" в неделя (0:0 и 3:4 след дузпи), съобщава Би Би Си, позовавайки се на официална информация от клуба.

Той се извинява в съобщение - на всички.

Баскът отказа да бъде заменен малко преди изтичането на 30-те допълнителни минути и се стигна до сцени, невиждани на това ниво във футбола. Арисабалага показа с жестове, че няма да се подчини. Той се контузи малко преди това и два пъти му бе оказвана медицинска помощ.

Треньорът му Маурицио Сари отиде до страничната линия и го подкани, но това не помогна. В един момент италианецът се вбеси и влезе в тунела към съблекалните, но бързо се върна. 

Не помогна и намесата на помощник-треньора Джанфранко Дзола, също опитал да склони Арисабалага. В това време резервата Вили Кабаейро стоеше съблечен край тъчлинията. Кепа остана, пази при дузпите, отрази един удар - на Лерой Сане, но "Челси" отстъпи и "Манчестър Сити" вдигна купата.

"Независимо че става въпрос за неразбирателство, аз си давам сметка, че направих голяма грешка по начина, по който реагирах в тази ситуация", казва испанецът.

Двамата със Сари опитаха да потушат скандала още след срещата, когато заявиха, че в ситуацията имало само "неразбирателство", нищо повече.

"Имахме добър разговор с Кепа, заявява Маурицио Сари в съобщението на "Челси". - Той осъзнава, че е направил голяма грешка с реакцията си. Извини се на мен, съотборниците си и клуба. "Челси" ще реши дали да го накаже според правилника си. Но за мен този случай е приключен."

24-годишният Кепа Арисабалага добавя, че освен на Сари и клуба, е поднесъл извинение на Вили Кабайеро и на феновете. Приема санкцията и обещава да се поучи. Парите от глобата му ще се използват от фондацията на "сините".

"Челси" привлече Кепа Арисабалага за рекордните за вратар 72 милиона паунда (80 милиона евро) през август миналата година от "Атлетик" (Билбао). Трансферната сума за него е по-висока и от тази, която "Ливърпул" склони да даде на "Рома" за Алисон малко по-рано - 74 млн. евро.