Френският "Нант" е сезирал ФИФА за забавени от "Кардиф" пет милиона паунда като първа вноска по трансфера на загиналия в самолетна катастрофа Емилиано Сала, съобщава френският в. "Екип".

Аржентинецът бе спазарен между двата клуба за 15 млн. паунда по време на януарския трансферен период, но преди още да е направил и една тренировка за новия си клуб от Висшата лига почина при полет с малък "Пайпър Малибу" над Ламанша. Тялото му бе открито наскоро в развалините на машината на дъното и търсенето бе прекратено.

Според контракта парите трябва да се платят на три транша. Първият е бил планиран за 5 февруари. "Нант" праща писмо на "Кардиф", в което заявява, че очаква 5-те милиона до 20 февруари. От Острова помолили за отсрочка. И след като във Франция не виждат сумата в банковата си сметка, се обръщат към ФИФА.

Световната футболна централа потвърждава в официално изявления, че е получила иск от "Нант" и ще го разгледа, но отказва на този етап да коментира повече.

Официалната позиция на "Кардиф" е, че клубът в момента изчаква заключението на полицията и следствените органи. Според английския в. "Дейли Мейл" уелският клуб се е обърнал за помощ към останалите клубове от Висшата лига как да процедира.

Президентът на клуба Мехмет Далман заяви, че "Кардиф" ще плати, но само при условие, че договорът го задължава да направи това при стеклите се обстоятелства.

А от 15-те милиона за "Нант" дял чака и предишният отбор на Сала - "Бордо". Той не е никак малък - възлиза на 50 процента от трансферната сума, за която е договорен голмайсторът.