Три дни след мача с "Левски" от Първа лига ръководството на ЦСКА-София разпространи позиция на официалния си сайт, в която изразява недоволство от "грубо и тенденциозно съдийско ощетяване" в два двубоя от началото на пролетния дял.

 Това са срещите с "Черно море" и със "сините", загубени съответно с 0:2 и 0:1. И за двете са подадени жалби срещу реферите в съдийската комисия на БФС.

Същевременно се изразява подкрепа за треньора Любослав Пенев, който в няколко пресконференция атакува словесно БФС и арбитрите.

Вижте цялата декларация на ЦСКА-София:

"Армейци,

от началото на пролетния полусезон сме свидетели на грубо и тенденциозно съдийско ощетяване срещу нашия отбор. Клубът ни става жертва или на некомпетентността на реферите или на други процеси, които в крайна сметка сериозно влияят върху развръзката на шампионата и битката за върха.

ЦСКА е най-великият роден клуб, начело на който е легендата Любо Пенев. Доказана и успяла във футбола личност, мотивирана за работа и успехи в България, която не се страхува да казва истината и да се бори за това, в което вярва. Обиден и недопустим е начинът, по който лични конфликти и стари вражди с него се превръщат в откровена вендета. Не само срещу Любо Пенев, а и директно срещу ЦСКА и вярната ни публика. Милионите червени привърженици, армейският клуб и световно признат футболен човек като Любо Пенев не заслужават това. Подкрепяме нашия наставник и категорично не приемаме съдийските несправедливости, задкулисните действия и неадекватното отношение към институцията ЦСКА.

Клубът ни официално е подал жалба до Съдийската комисия към БФС, в която изразява своите основателни претенции и неудовлетворение от грешните отсъждания на реферите в дербито с Левски и различния им критерий в идентични ситуации, които оказаха влияние върху развоя на резултата и крайния изход на срещата. Все още очакваме отговор от Съдийската комисия на жалбата ни за срещата Черно море - ЦСКА.

Призоваваме за по-голямо уважение към нас, обективност и професионализъм в действията на ръководещите българския футбол!"

Междувременно ЦСКА-София обяви, че е продал бившия си титулярен таран Мауридес в Китай. По-рано по време на трансферния прозорец бразилецът не успя да премине в "Рапид" (Виена). "Червените" явно искаха да се отърват от играча.

Ето какво гласи новината на официалния сайт на клуба:

"Армейци,

нападателят Мауридес Роке Жуниор вече е играч на китайския Чангчун Ятай. Ръководството на червените финализира преговорите за бразилеца ден преди затварянето на трансферния прозорец, а след като днес премина успешно медицински прегледи, таранът подписа и личния си договор за срок от 2 години.

Финансовите параметри по трансфера остават конфиденциални. Кариоката е привлечен, за да помогне на отбора бързо да се завърне в Супер лигата на страната. Чангчун Ятай е сред клубовете с традиции в Китай, като през 2007 година печели шампионската титла.

Мауридес акостира на стадион "Българска армия“ през лятото на 2018 г., след като бе закупен от португалския Беленензеш. 

Той бързо се превърна във водещ голмайстор на отбора, като общият му баланс с червената фланелка е 13 гола в 27 официални мача. Четири от попаденията бяха реализирани в евротурнирите срещу Адмира Вакер и Копенхаген.

Благодарим на Мауридес за себераздаването с червената фланелка и му пожелаваме здраве и много успехи!"