"Имаше малко напрежение, като за първи мач, който бе важен за нас и задължително трябваше да спечелим трите точки, коментира националният селекционер Любослав Пенев след 2:1 срещу Азербайджан в Баку на старта на евроквалификациите. - Идеята беше задължително да спечелим три точки. Винаги когато побеждаваш, е приятно, но можеше и малко по-рано да решим мача. При мен нагласата винаги е да търсим победата. Ще има мачове, в които няма да се получи, но целта е да търсим едно от местата, които ще ни класират за европейското."

"Мисля, че играхме добре, контролирахме положението. Имаше определени ситуации, в които не бяхме концентрирани, губехме лесно топката и от там дойдоха техните опасности. След изравнителния гол продължихме да атакуваме, имахме 3-4 положения за гол", допълни треньорът пред БНТ. 

Пенев и тимът му нанесоха трета загуба на ниво национални отбори на стария ни познайник Берти Фогтс, който е селекционер на азерите. Първият път това стана на четвъртфинала на световното в САЩ - 2:1, а във втория, година по-късно в квалификация за европейското в Англия - 3:2, от 0:2 в София.

"Допуснахме две грешки и бяхме наказани, съперникът ни просто се възползва, рече Фогтс. - Нашата е най-трудната група и всеки един мач е важен. Днес не играхме добре, поради което загубихме. Колкото до онези мачове между Германия и България, това бе друг период с други отбори, сега нещата са различни. България тогава имаше много силен състав. И сега разполагате с добър тим. Все пак има още един мач в София."

Капитанът Николай Бодуров, който това лято премина от "Литекс" във "Фулъм", каза следното:

"Играхме на тежко време и труден терен. Радвам се че спечелихме мача. Честитя на контузения ни капитан Ивелин Попов, както и на другите контузени момчета. Честитя и на цяла България. Да излезеш с капитанската лента на националния обор е голяма чест. Имам някакъв опит с "Литекс", но това е нещо различно. Вярвам, че можем да заемем едно от местата, които да ни осигурят класиране." 

"Много съм щастлив, посвещавам своя гол и победата на моя син, който се роди преди месец, каза Венцислав Христов, който реализира за 2:1. - Важното е да изпълняваме докрай указанията на старши треньора. Можем да играем още по-добре и да си решаваме по-рано мачовете. Имаме сили за нещо голямо, играем мач за мач. Не е добре да правим сметки отсега."