"Барселона" победи "Реал" (Мадрид) за втори път за три дни на "Сантяго Бернабеу", този път с 1:0 в дерби от Ла Лига. И вече води с 12 точки пред "белите" в класирането и десет до "Атлетико", който има мач по-малко.

Иван Ракитич реализира технично в 26-ата минута след двойно подаване със Сержи Роберто.

Миналата сряда Барса разби "Реал" с 3:0 в полуфинален реванш за Кралската купа на Испания и елиминира вечния си съперник и в тази надпревара.

И тази вечер се видя, че каталунците имат доста повече класа в момента. Те спечелиха три от четирите издания на "Ел класико" този сезон (плюс едно равенство на "Камп Ноу"). Убедително. Двубоят на 2 март не беше точно "класика", а повече приличаше на игра на котка с мишка.

За "Реал" остава да защитава трофея си в Шампионската лига. Ако вървят напред, двата гранда могат да се срещнат и там.

През първото полувреме и двата тима имаха по две голови ситуации. Младокът Винисиус тормозеше защитата на каталунците, но нямаше кой да нанесе точен завършващ удар.

В края на полувремето Серхио Рамос удари с ръка в лицето Лео Меси и двамата се спречкаха. Това обаче стана в игрова ситуация и не е много ясно дали защитникът просто запази равновесие при опит да отиграе топката или използва момента да удари №10.

След почивката "Реал" застраши два-три пъти вратата на гостите. В единия случай сбърка защитник, а в самия край Карим Бензема отправи изстрел с глава.

Като цяло обаче "белите" трудно стигаха до чисти възможности. Обратно - Барса с два-три паса се озоваваше пред Тибо Куртоа. При малко повече точност резултатът отново можеше да стане 3:0.

Виждайки безпомощността на своите, феновете на "Реал" притихнаха и обстановката на "Бернабеу" беше в тон с двубоя. След последния съдийски сигнал се чуха освирквания.