"Левски" победи "Славия" с 3:0 в най-старото столично дерби. Мачът от 24-ия кръг на Първа лига бе интересен и с положения пред двете врати. "Сините" обаче бяха далеч по-ефективни пред гола от "белите".

Първото опасно положение в мача бе за "Славия". Бившият любимец на синята агитка Дарко Тасевски намери в коридор Радослав Кирилов. Той отляво на наказателното поле пусна пас към Цветелин Чунчуков. Нуно Рейш обаче изчисти в корнер.

Веднага след това обичайният заподозрян Станислав Костов вкара гол и "Левски" поведе с 1:0 още в 4-тата минута. Давиде Мариани центрира отляво към наказателното поле на Славия. "Белите" не успяха да изчистят кълбото, което достигна до Жерсон Кабрал. Той отправи успореден на голлинията пас към Станислав Костов, който се озова на празна врата и вкара.

Малко след това "Славия" имаше основателни претенции за дузпа. Чунчуков бе спънат от Рейш в наказателното поле, но съдията не даде нарушение. Следващата интересна ситуация бе пред вратата на "Славия", когато Паулиньо уцели гредата. След това Славчо Шоколаров шутира от дистанция, но вратарят на "Левски" Николай Михайлов изби в корнер.

Малко преди края на първото полувреме Жерсон Кабрал вкара втори гол за "Левски". Той бе намерен след постепенна атака пред наказателно поле и отправи хубав удар с левия крак.

Второто полувреме отново започна по-добре за "Славия". В 53-тата минута, след центриране в наказателното поле Милен Гамаков се озова сам пред празна врата, но не успя да намери добре топката.

В 55-тата минута Давиде Марияни вкара прекрасен гол с удар от около 30 метра. Минута след това Костов изпусна сам срещу вратаря на "Славия".

Следващият интересен момент в мача бе фалът на Гамаков срещу Цветкович в наказателното поле на "Славия". Съдията даде дузпа за "Левски". Тя бе изпълнена от Паулиньо, но вратаря на "Славия" Стериакис спаси.

В другия мач днес "Лудогорец" победи "Ботев" (Враца) с 2:0. Това бе първата победа за шампионите за тази календарна година. В класирането на първо място е "Лудогорец", който води с 5 точки пред "Левски" и ЦСКА-София.