Късмет за актьора Явор Бахаров е, че няма да влезе в затвора ефективно след поредната си шумна проява - счепкване с бившата си приятелка , настоящото ѝ гадже-германец и случаен свидетел, който опитал да ги разтърве. Това го е предупредила и председателката на състава на СРС, която вчера му даде 9 месеца пробация. Това става след поразумение между актьора и прокуратурата.

Бахаров вече има висяща условна присъда пак за хулиганство и е в изпитателния ѝ срок - че скачал върху колата на гражданин. Тя е произнесена през 2016 г. и е с изпитателен срок 3 години, т.е. - към датата на новото деяние не е изтекла.

Новото наказание е по чл. 325 - "Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание."

Както медии вече съобщиха, в нощта на 3 срещу 4 март в района на бул. "Фритьоф Нансен" в посока към ул. "Любен Каравелов" актьорът срещнал бившата си приятелка и сегашното ѝ гадже. Бахаров се заяждал, псувал, а по свидетелски показания - опитал да се сбие освен с германеца и със случаен минувач, който опитал да ги разтърве. 

Пристигналият патрул от I РПУ не му е направил тестове за употребени алкохол или наркотици, въпреки свидетелски показания в тази насока.

Затова и постановявайки наказанието, съдия Мила Лазарова от СРС го е предупредила в прав текст какво го очаква, ако пак се видят (наличието на установени алкохол или наркотици, почти сигурно щеше да го прати на по-тежка правна квалификация, б.р.)

В сряда следобeд Софийският районен съд е гледал делото по бързата процедура.

Съгласно постигнатото споразумение и съответно - присъда по чл. 325 Бахаров ще трябва 9 месеца да се разписва и да се среща с пробационен служител. Но няма да влезе в затвора.