Херцозите на Съсекс принц Хари и съпругата му Меган Маркъл си търсят мъжка детегледачка за първата си рожба, която очакват да се роди през месец април, съобщава в. "Сън".

В родината на херцогинята - САЩ тази практика е широко разпространена и тя възнамерява да я приложи в кралското семейство. В Америка мъжките бавачки са познати като "manny", вместо традиционните "nanny", когато детегледачката е от женски пол.

Изданието напомня, че самите принцове Уилям и Хари като малки са имали една невероятна бавачка "мъжкарана" в лицето на Тиги, която ги научила да ловят риба, да се спускат с въже от скали и на други дейности на открито. Така че бъдещият татко принц Хари нямал нищо против да наеме детегледач. Това било планирано да стане през месец септември.

Само преди два дни принц Хари и съпругата му Меган Маркъл, в присъствието на знаменитости от калибъра на модела Наоми Кембъл и певеца Лиъм Пейн, насърчиха младите хора, ангажирали се в дейности за позитивна социална промяна, припомня Ройтерс.

12 хиляди ученици и преподаватели си дадоха среща в рамките на инициативата WE Day в залата "Уембли арина" в британската столица. Хари произнесе слово и към него по-късно се присъедини на сцената бременната му съпруга. Нейното присъствие предизвика изненада, тъй като не се очакваше тя да участва в събитието.

Всички участници в WE Day бяха избрани, след като участваха в едногодишна училищна програма, целяща социална промяна на местно или глобално ниво.
Принц Хари произнесе слово и на изданието на WE Day в канадския град Торонто през 2014 година.

Междувременно неговият по-голям брат принц Уилям се бореше с поривите на дъжда в северния курортен град Блакпул, където бе на посещение със съпругата си Кейт. Кралската двойка разгледа забележителности на града и присъства на изпълнения в танцова зала, съобщи БТА.