Националният отбор по волейбол загуби първия си двубой от втората групова фаза на световното първенство в Полша. Момчетата на Пламен Константинов бяха надиграни с категоричното 0:3 (15:25, 21:25, 21:25) от настоящия световен шампион Бразилия.

След вдъхновената игра, която волейболистите ни показаха срещу олимпийските шампиони от Русия, очакванията и днес бяха да станем свидетели на равностоен и оспорван двубой. За съжаление, такъв на практика не се получи и "Селесао" безпроблемно доминира на игрището.

Сервисът на играчите на треньора Бернардо Резенде бе изключително разнообразен и посрещачите ни не успяха да го овладеят. От друга страна пък нашият начален удар не бе на ниво, за да затрудни Мурильо Ендрес и Рикардо Лукарели. Разпиляното ни посрещане доведе до неубедителна атака и тимът ни така и не намери оръжия, с които да се противопостави на "златистите".

Пробуждане се забеляза едва в третия гейм след силна серия от начални удари на Светослав Гоцев. "Трикольорите" дръпнаха с 11:7, но авансът им бързо бе стопен. В края на гейма бразилците поведоха с четири точки, които се оказаха достатъчни за спечелването на частта, а с това и на мача.

Специално за втората фаза на мондиала, от България пристигна и част от националния фенклуб. Атрактивната агитка, въоръжена със знамена и тъпан, направи всичко по силите си, за да окуражи "лъвовете", но въпреки горещата подкрепа националите не успяха да покажат най-добрата си игра.

Следващият мач на България е утре от 21:25 часа срещу силния тим на Германия.