"Ювентус" излиза срещу "Атлетико" (Мадрид) в осминафинален реванш от Шампионската лига след 2:0 за испанския тим в първата среща в Мадрид.

Задачата е трудна, но не и невъзможна, ако съдим и по това, което направиха "Аякс" и "Манчестър Юнайтед" през миналата седмица - и то като гости.

Треньорът на "Старата госпожа" Масимилиано Алегри не може да разчита на неколцина контузени играчи, но сред тях няма решаващи футболисти. Преди два дни Кристиано Роналдо разпространи видео в социалните мрежи, в което призова "тифозите" да застанат зад тима тази вечер на стадион "Алианц". И обеща той и тимът да се раздадат напълно.

"Атлетико" гостува в Торино без наказания Диего Коста, така атаката на "дюшекчиите" най-вероятно ще води Алваро Мората.

"Манчестър Сити" приема "Шалке 04". "Гражданите" спечелиха в Германия с 3:2, но и те не могат да се чувстват сигурни за следващата фаза. Тимът от Бундеслигата опитва да оцелее в елита и основният му фокус е там, но не замина за Манчестър само за да изиграе мача.

Любопитно е, че и двата първи двубоя бяха белязани от ключови съдийски решения, взети с помощта на ВАР. Това се случи и в реваншите през миналата седмица.

Мачовете в Торино и Манчестър са с начален час 22:00 часа и ще бъдат предавани в България от каналите на А1.