"Ювентус" направи паметна вечер за своите "тифози", като елиминира "Атлетико" (Мадрид) и е на четвъртфинал в Шампионската лига. С хеттрик на Кристиано Роналдо, италианският колос разби "Атлетико" (Мадрид) с 3:0 на реванша в Торино.

И заличи пасива от 0:2 в първата среща в испанската столица.

Роналдо записа четвърти хеттрик срещу "дюшекчиите" и доказа, че колкото е по-голям залогът, толкова по-голям е и той самият. Португалецът откри в глава през първото полувреме (27-ата), удвои отново от "втория етаж" (48-ата), а в края на срещата заби за 3:0 от дузпа (86-ата, долу).

"Старата госпожа" буквално скри и не даде топката на "Атлетико", който беше тотално беззъб, дефанзивен и не защити резултата отпреди три седмици. Още в началото на срещата гол на Джорджо Киелини не беше зачетен заради нарушение на Роналдо срещу вратаря Ян Облак.

"Ювентус" продължи да натиска, а "Атлетико" да се брани. Направилият запомнящ се мач Федерико Бернардески центрира брилятнто на Роналдо за 1:0. След почивката мадридският тим не промени нищо. Дори след 2:0 за Юве. Топката едва премина голлинията след изстрела с глава на Кристиано (долу), но помогна технологията на голлинията и съдията Бьорн Кайперс посочи центъра.

Нататък "Атлетико" поизравни играта, но така и не създаде голова възможност. В 81-ата резервата Мойсе Кийн бе изведен сам отляво срещу Облак, но не уцели вратата. В 85-ата Бернардески проби от същата зона и в наказателното поле бе избутан в гърба. Останалото - без да трепне, свърши Роналдо от 11-те метра.

До края "дюшекчиите" не съумяха дори да направят финален щурм и "Ювентус" заслужено отива напред.

В другия двубой се стигна до срамен за тази фаза на турнира резултат - 7:0 за "Манчестър Сити" срещу "Шалке". И общ резултат 10:2 за "гражданите". С два гола се отчете Серхио Агуеро, останалите реализатори са различни - Лерой Сане, Рахим Стърлинг, Бернардо Силва, младокът Фил Фодън и Габриел Жезус (в този ред).

На полувремето резултатът бе 3:0.

Последните осминафинали в сряда са "Барселона" - "Олимпик" (Лион) и "Байерн" (Мюнхен) - "Ливърпул". И двете първи срещи завършиха 0:0.