Заболяване на младшата съдийка Габриела Лазарова от СГС отложи за седми път делото срещу генералния директор на БНТ Константин Каменаров. Тя е в нетрудоспособност от 8 март, стана ясно днес. А това се явява абсолютна процесуална пречка по смисъла на НПК за гледане на делото срещу телевизионера.

Каменаров веднъж вече е дал обяснения (когато каза, че нередовно му е взета пробата за алкохол - б.р.), а е призована и д-р Росица Иванова от болница "Св. Анна". Всичко това е станало пред 3-членния точно определен съдебен състав. И тъй като е в невъзможност същият състав да разгледа днешното заседание, на съдия Руси Алексиев не му остана нищо, освен да отложи процеса.

Както е известно, Каменаров е подсъдим на втора инстанция, след като първата го призна за виновен за шофиране след употреба на алкохол, случило се през лятото на 2016 г. Откакто делото е в СГС, веднъж той не се явява, защото имаше ангажименти със Световтното по футбол в Русия и Евровизия... Но държеше да присъства. После влезе в болница, после пък адвокатът му се разболя, а миналия път Каменаров отново се разболя - макар че бе сниман на конференция в Брюксел на следващия ден.

Процесът ще продължи на 25 март.