Кметът на Каварна Цонко Цонев освен като юрист и организатор на рок концерти показа талант и като разпределител на нелегални имигранти. Днес бяха открити още двама бежанци край близкото с. Свети Никола, те се прибавиха към групата от 19 души, заловени по-рано, а се издирват поне още 10-ина човека.

Сред първата група заловени и отведени в полицията има 2 деца и една жена, а 16 са мъже, каза Цонев пред агенция "Фокус". 

„По данни на жителите на селото сутринта към 10.00 часа още 10-има са били излезли от гората, затова продължава работата по издирването на още десетима бежанци”, обясни градоначалникът, известен като Хеви Кметал.

По думите му, все още не е уточнена финалната бройка на нелегалните граждани. Цонев заедно с представили на Гранична полиция и местното РПУ урежда възможност за медицински преглед в МБАЛ – Каварна за бежанците. Задържаните за тази вечер ще бъдат настанени в общинската сграда, която се намира в близост до полицейското управление на Каварна.

„Говорих с председателя на БЧК в Добрич - да осигурят легла, минерална вода и храна”, каза още Цонев.

По думите му, не е ясно по какъв начин бежанците са пристигнали в североизточния край на страната и кой ги е докарал. По първоначални данни те са от Пакистан.