Популярният в България в близкото минало нигерийски футболист Екундайо Джайеоба е арестуван за измами с банкови карти, съобщава “Витоша нюз”. Според информацията бившият №9, шампион с "Локомотив" (Пловдив) и "Левски" (два пъти) се намира в следствения арест в София.

Той е заподозрян, че е част от банда, занимаваща с този вид престъпна дейност. По първоначална информация през неговата банкова сметка преминавали транзакциите на измамниците. Предстои да се изяснява съпричасността му.

Информацията потвърдиха пред "Витоша нюз" и от футболния клуб, където играеше доскоро Дайо.

“Да, Джайеоба беше задържан. Казват, че е за измами с карти. Много неприятен случай. Жалко, че така се развиха нещата. Дайо е много свестно момче и добър футболист. Беше основна част от нашия отбор. Дано да бъде оправдан и скоро излезе на свобода”, коментират неназовани хора от ръководството на Гранит (Владая).

Четвъртодивизионният тим участва в столичната "А" областна група - Юг и е сред претендентите за влизане в Югозападната "В" група.

Нигериецът вече 19 години живее и играе в България и сам казва, "че се чувства наполовина българин".

Екундайо Джайеоба е роден на 4 април 1980 г. в Лагос (Нигерия). В кариерата си е играл за НЕПА (Лагос), "Нютел Юнайтед" (Лагос), "Велбъжд" (Кюстендил), "Локомотив" (Пд), "Левски", "Макаби" (Херцелия, Израел), "Черноморец" (Бургас), "Вихрен" (Сандански), "Етър" (Велико Търново), "Доростол" (Силистра), "Витоша" (Бистрица), "Марек" (Дупница) и "Струмска слава" (Радомир).

Трикратен шампион на България (2004 г. с "Локо", 2006-2007 г. с "Левски"). Носител на Купата на България (2005 г., 2007 г.).

Джайеоба е един от най-резултатните чуждестранни футболисти, играли у нас. В А група има 154 мача и 39 гола.