Тенис класика ще има на полуфиналите на турнира в Индиън Уелс тази вечер. Един срещу друг ще се противопоставят Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Маестрото спря оставилия отлични впечатления 22-годишен поляк Хуберт Хуркаш - 6:4, 6:4. Спечелилият вече сто турнира в кариерата си швейцарец няма загубен сет от началото на надпреварата в Калифорния.

На Рафа Надал беше по-трудно срещу руснака Карен Хачанов - 7:6(2), 7:6(2). Притеснително е, че в началото на втория сет испанецът поиска медицински таймаут и на дясното му коляно беше поставена превръзка. Не се вадя да има големи проблеми до края на срещата, дано е така и до края на турнира.

Надал води с 23:15 победи срещу Федерер. Двамата не са се противопоставяли от 2017 г., когато последната среща бе спечелена от Роджър.

В другия полуфинал ще спорят Милош Раонич (Канада) и Доминик Тийм (Австрия).

Раонич се справи с тръгналия от квалификациите като "щастлив губещ" сърбин Миомир Кечманович - 6:3, 6:4. А Тийм мина през четвъртфиналите без игра, тъй като съперникът му Гаел Монфис (Франция) се контузи и отказа мача. Австриецът е спечелил и двата мача срещу канадеца до момента.

При дамите за титлата ще спорят Ангелик Кербер (Германия) и 18-годишната Бианка Андрееску (Канада).