"Аз съм граничен полицай и се срамувам!" Това написа на стената си във фейсбук Михаил Попов, който е съосновател на фондация "Безопасни улици от Валя". Поводът за гневния коментар е трагичния инцидент, при който граничният полицай Костадин Стоянов блъсна и уби 11-месечно момиченце в бебешката му количка, поставена на тротоара. Трагедията се разви в бургаското село Крушевец.  В кръвта на Стоянов бяха открити 0,68 промила алкохол. Според една от версиите в нетрезво състояние той е заспал на волана и е изпуснал контрола над автомобила. Според flagman.bg той се е връщал от празнуване в Малко Търново, което е продължило до ранните часове на днешния ден. Сайтът цитира и очевидци, които го определят като "мъртво пиян". Това е поредният трагичен инцидент, в който загиват деца на пътя.

Михаил Попов, който възропта срещу пияния полицай, загуби племенницата си Валя на пешеходна пътека в Бургас. На нейно име е и фонадцията, която се бори за по-строги санкции срещу пияните шофьори, за по-голяма безопасност на пътя и защита на децата.

Вижте какво написа днес след трагичния инцидент Михаил Попов:

Аз съм граничен полицай и се срамувам! Срамувам се от този, който дори не искам да наричам с думата "колега". Срамувам се и от вас, колегите, които се опитвате да му помогнете.

От какво го пазите, бе колеги? Защо го пазите? За да не поеме изцяло вината си ли? А не мислите ли, че така и вие ставате виновни? Ще застанете ли рамо до рамо с него на подсъдимата скамейка, за да продължите да го пазите? Ами тези, които сутринта са го видели, че се качва пиян на колата? Вие пък -чувствате ли се сега съучастници в това убийство? Ще поемете ли своята вина?

А аз съм тръгнал обществото да превъзпитавам! Не само се срамувам, чувствам се като идиот.
Има ли смисъл да продължавам като никой не чува? Има ли смисъл от това което правя, като никой не разбира колко е зле положението? Чувствам се виновен, след всеки такъв инцидент, който е можело да не се случи...