Екип на Нова телевизия се е добрал до скандални разкрития за влаковата катастрофа при гара Калояновец, при която загина машинистът на влака София-Варна, а 14 души бяха ранени. Медията пусна анонс за централната си новинарска емисия, според който основното доказателство по делото най-вероятно е фалшифицирано. 

Скоростомерната лента на влака, който дерайлира през юли на гара Калояновец, е подправена, са заявили експерти от БДЖ пред Нова телевизия.  

Кой се опитва да прикрие истината за инцидента, питат колегите от медията.

Клуб Z публикува серия от материали, подплатени с видеодоказателства и документи, че истината за трагедията при Калояновец се прикрива.

От тях става ясно, че превозвачът БДЖ и релсовата компания НКЖИ са допуснали серия от грешки, в резултат на които автоматичната системата за сигурност не е работила по време на инцидента. Въпреки това Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията не предприе нищо по случая.

Жп форумите в интернет са пълни със сигнали от служители в железниците, според които чисто новият жп участък между Пловдив и Бургас е пуснат в експлоатация с отклонения в качеството.