УЕФА обяви, че е повдигнала обвинение срещу Кристиано Роналдо и дисциплинарната й комисия ще разгледа жест на звездата след третия му гол в осминафиналния реванш от Шампионската лига "Ювентус" - "Атлетико" (3:0).

След като вкара третия си гол от дузпа, португалецът насочи ръце към гениталиите си. В часовете след двубоя радостта на Кристиано придоби известност като cojones ("кохонес" на испански - "топки", "тестиси"). Той имитира треньора на "дюшекчиите" Диего Симеоне, направил същия жест на мача в Мадрид, спечелен от тима му с 2:0.

Симеоне бе глобен с 20 000 евро от УЕФА, което навежда на мисълта, че Роналдо най-малкото ще понесе финансова санкция. В Торино има опасения, че №7 може да бъде наказан за един мач, така ще пропусне първия четвъртфинал срещу "Аякс".

След мача Роналдо избегна въпросите за "кохонес". Симеоне пък заяви, че не се сърди. По думите му както той си е позволил да се зарадва така, не вижда голям проблем и в реакцията на отколешния му опонент, явно изразяваща отмъщение.

Днес Кристиано Роналдо ще се присъедини към националния си отбор за първите евроквалификации в края на тази и началото на идната седмица. Португалия приема Украйна и Сърбия, съответно на 22-и и 25 март.