Прострелян с гладкоцевната си пушка е открит Людмил Аяров от Ботевград в семейното си жилище. Вчера следобед той намушка съпругата си - 37-годишната Камелия Аярова.

Според свидетели от града, въпреки че бе споменато за негови хулигански прояви на младини, мъжът не е бил антисоциален - неосъждан е, бил е ловец и е имал разрешително за законно притежавана пушка.

Той е бил страшно ревнив, което според полицията е и основният мотив за убийството на Камелия. Двамата имат две деца.

Заради търкания в семейството, според свидетели той е пил два дни почти непрекъснато, преди да се стигне до трагичния завършек вчера за Камелия, а после и за него.

От полицията отбелязаха вчера, че до момента на престъпелнието не е имало жалби за проблеми или агресия в дома им.

За сметка на това пък градът бе блокиран вчера от тежки полицейски сили, след като Аяров е напуснал местопрестъплението, а и се знае, че притежава законно оръжие. От София е изкаран Специализираният отряд за борба с тероризма - нещо, което става само с подпис на главен секретар на МВР. 

Точно в Ботевград полицията се провали звучно с покойния вече сериен убиец и беглец от затвора Владимир Пелов. Оказа се, че той си е шетал из града след бягството от затвора, докато не бе застрелян от друг криминално проявен. По повода бившият вътрешен министър Валентин Радев каза знаменитата фраза, че "в Ботевград има нещо - страх ги е от някаква по-голяма сила" от полицията.