Девет часа са минали между самоубийството с изстрел в главата на Людмил Аяров (42 г.), който намушка жена си в Ботевград, и намирането му от мобилизираните в града спецчасти.

Това стана ясно днес на брифинг по повод семейната трагедия, даден от окръжната прокурорка на София Наталия Николова и Николай Спасов - шеф на областната полиция.

Сигналът за жена в безпомощно състояние пред шивашко ателие в града е в 17:30 ч. В този час Аяров намушква съпругата си на 3 места - вдясно на гръдния кош, втори път в областта на шията и трети удар - отстрани на гръдния кош в междуребрието. Именно последният е бил фатален, пронизал е изцяло белия дроб и лявата камера на сърцето, стана ясно от думите и на Румяна Арнаудова. Жената е починала за около 2-3 мин. 

На въпрос на Клуб Z Николай Спасов отговори, че по първоначални данни часът на самопрострелването на извършителя в дома му също е 17:30-18 ч. Т. е. - веднага.

Аяров се е прибрал в семейното жилище в кв. "Левски", № 63, налапал е дулото на законна пушка и се е прострелял. Това е и жилището, където е адресът му по лична карта, стана ясно още от думите на полицая. 

Със заповед на главния секретар след убийството на Камелия са сформирани 5 екипа, поделени между местните сили на Областната дирекция, Жандармерията, сектор "Реагиране и проникване" на Главна дирекция "Национална полиция" и Специализирания отряд за борба с терризма - (СОБТ), вдигнат специално от Врана за случая. Накрая го е открил все пак СОБТ с помощта на робот, който проникнал в жилището. Иначе полицаите били затруднени от това, че било заключено.

Това става "след полунощ, по-точно - след 2 часа през нощта", каза Спасов на наш въпрос (по медийни информации, е станало около 3 ч., б.р.)

Убийството е извършено от ревност. По жертвата няма никакви следи от борба, дърпане, скубане или нещо подобно - жената не е имала време да се съпротивлява.

По повод медийните публикации, че всичко е станало пред очите на едното от двете им деца, прокурорите уточниха, че всъщност едното дете е било наоколо случайно и е видяло майка си, паднала на тротоара. Веднага след това то е изведено от полицай. 

Според свидетели обаче тялото на жената е останало часове наред на тротоара - това доказват и множеството снимки, направени от различни медии.