Привидното напускане на парламента от страна на Веселин Марешки и "Воля", приключи без да е започвало.

Това стана ясно след дълга близо час и половина среща между формацията на Марешки и ГЕРБ.

"Искам да благодаря на цялата парламентарна група на ГЕРБ за бързата реакция на нашето желание да разберем какво е обещавала партия ГЕРБ и какво е изпълнила", заяви лидерът на "Воля".

Марешки каза още, че от гледането на закони точка по точка не можело да се разбере точно какво прави дадена законова промяна. Призна и че не е познавал добре тяхната програма и какво са свършили.

Той подчерта, че най-лесното било "Воля" да са "поредните, които ще създадем хаос, безвремие".

Двете партии основно прегледали доколко управляващите изпълняват обещанията си - за покачване на заплатите, пенсиите, парите в образованието, демографската политика и др.

"Искам да благодаря за активната роля на Воля, защото знаете, че Закона за служебната помощ за деца, внесен от главния омбудсман Мая Манолова, който беше припознат от "Воля"," отбеляза Цветан Цветанов от ГЕРБ.

И близо 15 минути изброява постиженията на управлението.

"Като едни отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме да имаме работещ, конструктивен диалог с всички парламентарни сили", добави Цветанов.

"Не виждаме основание да не подкрепяме добрите неща, които в голяма степен съвпадат и с нашата програма", каза още Марешки.

И заяви, че "Воля" били и коректив на властта. Щели да проверят какво са обещавали и други формации в парламента.

"С тази пресконференция показваме, че няма никаква сделка", подчерта Цветанов.

"Вие всички се чудите какво стана - как така има такава партия, която нищо не иска за себе си, за председателите си, за себе си. Аз съм готов да дам и награда за този от нас, за една сделка, която сме поискали, за наше лично облагодетелстване", каза още Марешки, което предизвика смях в кулоарите на парламента.