Сериозно обновеният тим на Германия и Сърбия направиха 1:1 в приятелски мач във Волфсбург. Двата отбора водят подготовка за европейските квалификации, които стартират днес.

Лука Йович откри резултата в 12-ата минута, а в 69-ата Леон Горецка изравни.

Маншафтът е подмладен. По-рано този месец селекционерът Йоахим Льов заяви, че повече няма да вика асовете на "Байерн" Матс Хумелс, Жером Боатенг и Томас Мюлер. Запалянковците на стадиона във Волфсбург им благодариха със специална хореография на трибуните.

Снощи липсваха и други звезди, като например Тони Кроос от "Реал".

Сърбите започнаха много добре с бързи контри. В 12-ата Йович ("Айнтрахт" Франкфурт), който вече е желан от куп грандове, начело с "Барселона", откри с глава. 

Последваха фрапантни пропуски и пред двете врати. Тимо Вернер и Лерой Сане не успяха да се разпишат за домакините, а гостите имаха няколко възможности за 2:0. При най-чистото от тях в края на първото полувреме Адем Ляич не уцели опразнената врата.

След почивката Германия се разигра, за което помогна и влизането на аса на "Борусия" (Дортмунд) Марко Ройс. Същевременно играчите на Льов намериха начин да се справят с контрите на сърбите. Вратарят Дмитрович спаси удари от упор на Ройс и Сане, стигна се и да изчистване на топката от голлинията при акция на Илкай Гюндоган.

В 69-ата Леон Горецка изравни с удар от границата на наказателното поле. Имаше ситуации и за обрат.

В края на срещата играчи на двата отбора се сдърпаха, а Милан Павков влезе брутално в краката на Сане и получи червен картон. Глезенът на нападателя на "Манчестър Сити" бе обърнат, но изглежда, че той се отърва само с леко нараняване.

Щабът на сръбските национали се извини на германските си колеги за необмислената постъпка на Павков ("Цървена звезда").

В неделя Германия гостува на Холандия в първия си мач по пътя към еврофиналите догодина.