Коалиция "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" и лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков предприеха инциативи срещу гласуването в Турция на предстоящите парламентарни избори. В неделя Патриотите организират протест пред сградата на ЦИК срещу големия брой избирателни секции, които ще бъдат разкрити в Туриця. Според тях гласовете в тези над 150 секции биха подменили изборните резултати.

Според коалицията на всички досегашни избори при гласуваето в Турция са извършвани грандиозни манипулации, заради липсата на какъвто и да било контрол от държавните институции. Според НФСБ и ВМРО с големия брой избирателни секции в Турция се пренебрегват и погазват националните интереси.

От своя страна Бареков поиска да се затвори границата с Турция за една седмица – между 1 и 6 октомври, за да се пресече фалшификация на парламентарните избори. За целта той изпрати писмо до служебния премиер проф. Георги Близнашки, съобщиха от партията. Според бившия журналист има схема за подмяна на вота с участието на около 150 000 души с двойни паспорти, които ще дойдат в страната за мюсюлманския празник Рамазан байрам.

Бареков настоява още и за закриване на изборните секции в Република Турция. В писмо до ЦИК той поиска налагане на мярката заради подготвянето на фалшиви заявления за създаване на такива секции там.