След двумесечно отсъствие от мачове Григор Димитров се завърна победно. На турнира от серията "Мастърс 1000" в Маями българинът преодоля точно за един час испанеца Фелисиано Лопес - 6:1, 6:3.

В третия кръг първата ни ракета ще срещне Джордън Томпсън (Австралия), който изненадващо елиминира руснака Карен Хачанов - 6:2, 6:3.

Григор направи по два пробива и не допусна нито една точка за пробив в мач, в който доминираше и не показа големи слабости. Той опроверга очакванията, че може да покаже нервност заради това, че дълго липсваше от корта с контузия в рамото.

Проби още първото подаване на 37-годишния ветеран, с който обикновено правят оспорвани битки. След това затвърди на 3:0 и до края на сета не допусна сривове.

Във втората част, която вървеше равностойно до 3:3, той прeчупи бившия №12 в света за 4:3 и реши да не чака дълго за първата си победа от януари насам.

Турнирът върви с изненади. Вече отпаднаха неколцина поставени. Сред тях е победитгелят от Индиън Уелс миналата неделя Доминик Тийм (Австрия) - 4:6, 4:6 срещу поляка Хуберт Хуркаш, който се намира в отлична форма.

Стан Вавринка имаше аванс от 5:2 в тайбрека на третия сет, но допусна обрат и напусна корта победен от сърбина Филип Краинович - 7:5, 2:6, 6:7(5).

Новак Джокович започна със 7:6(2), 6:2 срещу Бърнард Томич.

В следващия кръг са също Кевин Андерсън, Жоао Соуза, Данийл Медведев, Денис Шаповалов, Марко Чекинато и Давид Гофен.

Серина Уилямс напусна турнира заради контузия в лявото коляно. Американката достигна до третия кръг след победа над шведката Ребека Петерсон.