Палестинското движение "Хамас" отрече да е извършило през миналата нощ ракетния обстрел от ивицата Газа срещу Израел, при който бяха ранени седем души, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Никой от движенията на съпротивата, включително "Хамас", няма интерес да изстрелва ракети от Газа срещу врага", каза пред агенцията пожелал анонимност високопоставен представител на ислямисткото движение, което контролира анклава.

Той допусна, че ракетата може да е била изстреляна по погрешка заради "лошото време".

Радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад", съюзник на "Хамас", също е отрекла да е замесена в ракетния обстрел, уточни цитираният източник. Той допълни, че Египет поддържа "интензивни и постоянни контакти", за да предотврати ответни израелски удари.

Израелски медии, които се позоваха на официални източници, стремящи се към избягване на ескалация на напрежението, споменаха атмосферните условия като възможна причина за изстрелването на ракети от ивицата Газа по посока на Тел Авив в средата на този месец, припомня Франс прес. Тогава израелската армия в отговор порази десетки позиции на "Хамас" в анклава.