В претоплен "скандал" бе замесен днес лидерът на ДСБ Радан Кънев.

В мрежата се появи негово изказване отпреди една година, в което десният политик се определя като центрист, но и в същото време "по-скоро вляво от центъра по убежденията си". 

Новината съобщи БГНЕС, която разполагала със запис от изказването. Според агенцията то е било направено на 4 юли миналата година по време на среща на Кънев с неправителствената организация Институт за свободен капитализъм "Атлас".

Точните думи на десният лидер били:

"В български условия чувствам себе си като центристки политик. Ясно е, че ДСБ е партия, която е вдясно от центъра. Критикуван съм в рамките на партията си, че съм сравнително ляв за нея. То е по две линии – и по икономическия вектор съм малко по-наляво от крайните десни позиции, които могат да се срещнат в България и по социалния либерално-консервативен, където в българските условия съм май по-скоро вляво от центъра по убежденията си, но то е, защото България е отместена примерно спрямо Европа доста вдясно", заявил Кънев на срещата.

БГНЕС е потърсила за коментар десния лидер.

"Не знам за какъв разговор говорите, нито кога се е състоял, така че трябва да се запозная. Без да се сещам в момента въобще за какъв разговор става дума, абсурдно е да го коментирам. Предполагам, че ще имате някаква публикация, ще се запозная и после ще коментирам", е заявил той. 

На въпрос, че вероятно записът е направен това лято и може би е забравил какво е говорил, Кънев казал: "Боя се, че със сигурност не е било това лято".  На въпрос по-отдавна ли е било, отговорът бил  "Да". На въпрос дали това е било негова моментна оценка или политическо виждане, пък заявил: "Наистина не знам за какво става дума".