"Лудогорец" измъкна 2:1 от "Ботев" (Пловдив) в първи мач от осмия кръг на "А" група и съкрати аванса на лидера ЦСКА до една точка преди утрешното гостуване на "червените" на "Черно море".

След броени дни "зелените" играят първи мач в Шампионската лига - на "Анфийлд" срещу "Ливърпул", и е логично мислите на Георги Дерменджиев и компания да са отправени към Албиона.

Като за подгряване на предстоящия исторически двубой явно бяха и възгласите "Ливърпул" от фенове на "Ботев" след последния съдийски сигнал.

А въпреки задаващото се гигантско препятствие, "Лудогорец" доминираше, като си осигури успеха с голове в началото на двете полувремена. Дани Абало откри в 7-ата минута от пряк свободен удар, а Роман Безяк наказа грешка на "канарчетата" в 50-ата. Между попаденията пропуски направиха Безяк и Върджил Мисиджан (удари греда) за гостите и Мариян Огнянов за домакините. 

Две минути преди края героят на "Лудогорец" Козмин Моци, може би вече по навик, игра с ръка в наказателното поле при центриране на Иван Цветков, което означаваше дузпа. От 11-те метра Цветков намали, но "Ботев" нямаше време да стигне драматично поне до хикса.

Въпреки загубата, днешният мач на основния терен в "Коматево" се превърна в събитие на живота за 9-годишния фен на "жълто-черните" Коста Архондакис (горе)Малкият Коста, който през последната година демонстрира изключителен дух в борбата си с рака в малкия мозък, изведе своите кумири на терена и изпълни първия удар в мача под аплодисментите на 3000 зрители.

Освен това той участва в хвърлянето на жребия, като помогна на съдията. Поздравиха го футболистите от двата отбора, а цялата публика му стана на крака. Малчуганът получи ценен дар - фланелка с името му и №12. Който иска, може да преведе поне малка сума, за да помогне на Коста. Банковата сметка е на официалния сайт на "Ботев".