"Не искам да сте кучки, както е модерно."

С тази изтървана сякаш между другото реплика премиерът Бойко Борисов се обърна към Мария Габриел, която е начело на листата на ГЕРБ за европейските избори, както и за другите кандидати за ЕП. Представянето на 17-те имена беше в неделя в НДК. Сред първите седем кандидат-еводепутати са още две жени - Ева Майдел и Лиляна Павлова.

 
Така Борисов намери начин да жегне водачката на листата на БСП Елена Йончева. А поводът за репликата е в заглавието на материал на "24 часа", в който Йончева обяснява как отговаря тригодишният ѝ син Тео, когато го попитат какво работи майка му. 

"Мама работи кучка, която бие Бойко", обяснявало момченцето, а Елена Йончева твърди, че няма представа откъде и как детето е чуло тази "крилата" фраза.

В изказването си пред залата днес Борисов не пропусна и да отбележи, че опонентите от БСП нямат никаква експертиза за евродепутати. Изключение правел единствено Сергей Станишев. Една от основните интриги при определянето на водача на листата на соцпартията беше дали отново водъч на листата ще остане сегашният председател на ПЕС или той "ще бъде изместен" от Елена Йончева. Станишев не само не взе първото място, но под въпрос е въобще включването му сред кандидатите на БСП за ЕП. Аргументите, с които лидерката на БСП Корнелия Нинова иска да отстрани своя вътрешнопартиен опонент и бивш шеф на БСП, е, че Станишев имал много ангажименти в ПЕС.