"Ливърпул" и "Реал" (Мадрид) записаха поражения в първенствата на своите страни преди старта в груповата фаза на Шампионската лига във вторник. Първенецът на Европа приема "Базел", а британският гранд посреща "Лудогорец" на "Анфийлд". Преди това обаче и двата колоса се препънаха, при това на собствените си стадиони.

По-болезнено е поражението на "Реал", който за втори път след драматичния финал на Лигата през месец май загуби от градския си съперник "Атлетико" - този път с 1:2 на "Сантяго Бернабеу". Първият случай бе за Суперкупата на Испания по-рано това лято. Снощи Тиаго Мендеш даде аванс на "дюшекчиите" след центриране от ъглов удар на Коке. 

В 25-ата минута завърналият се след контузия Кристиано Роналдо си изработи дузпа и сам я реализира - 1:1. Почти нищо обаче не вървеше в играта на "белите". Дебют след почивката направи привлеченият от "Манчестър Юнайтед" Хавиер Ернандес-Чичарито. "Атлетико" се възползва от плахостта и объркването на "балета" и стигна до победата в 76-ата, когато турчинът Арда Туран порази целта, оставен непокрит в наказателното поле.

След дербито тръгна пореден слух, че Роналдо бил готов да се върне в Англия срещу седмична заплата от 500 000 паунда, а кандидати да го отмъкнат от "Реал" са "Юнайтед", "Манчестър Сити" и "Челси".

По-рано вчера "Ливърпул" поднесе лоша изненада на феновете си, като падна с 0:1 от "Астън Вила" за втората си загуба през сезона във Висшата лига. Гейбриъл Агбонлахор попари "Анфийлд" още в 8-ата минута, а до края "червените" така и не намериха верен път към вратата на своите гости. Които на свой ред имаха възможности за 2:0. Треньорът на "Ливърпул" Брендън Роджърс направи някои експерименти в стартовия си състав, те обаче не му донесоха добър резултат.