Работници пренареждат плочките на столичния площад „Славейков“. Минавайки по „Графа“, забелязахме, че големи участъци от новата настилка на площада откъм „Солунска“ са премахнати. Така почти година след началото на ремонта в центъра на София започва поредният ремонт на ремонта.

[[nid:81160]]

Преди по-малко от месец кметът на София Йорданка Фандъкова направи инспекция в градинката пред СУ „Св. Климент Охридски“, констатира, че не е готово и не е хубаво и заяви, че няма да приеме обекта за завършен, докато не бъдат отстранени дефектите. За други ремонтни зони в центъра на София кметът не отправяла публично забележки, но е възможно изпълнителите от „Джи Пи Груп“ сами да са решили да повторят ремонта. При огледа на площад „Гарибалди“ в края на март зам.-кметът Дончо Барбалов заяви, че там, където има проблеми в ремонтираните участъци, те ще бъдат отстранени.

Днес работниците на площад „Славейков“ не скриха, че поправят чужда работа. Част от новата бригада подготвяше терена зад загражденията, пред Френския културен център. Друга група плочкаджии работеше плътно край трамвайната линия, изваждаха с железни клещи елементите от настилката и ги местеха с по няколко сантиметра, за да ги наредят по-плътно и да отстранят фугите. Обясниха ни, че вече са оправили разминаванията пред входа на Столичната библиотека – и ни подканиха с усмивки да оценим работата им. И наистина, макар и не идеално, сега там плочките не са наредени толкова накриво. Тъй като някои вече се бяха изпочупили, на тяхно място са поставени нови.

Междувременно двама души се бяха заели със статуите над входа на Столичната библиотека. Доскоро главите на скулптурите бяха завити с чували, за да предпазят гранита от изронване.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Площад Славейков"