"Левски" този път не прости на "Славия" - 2:0, в мач от осмия кръг на "А" група. И като по навик пред празните трибуни на "Герена" - заради наказание, спечели в самия край.

В 85-ата минута Роман Прохазка материализира отличен пас на Луис Педро, а в 90-ата Антонио Аниете най-накрая откри головата си сметка за "сините". При това испанецът го направи по-впечатляващ начин, като прехвърли ефектно вратаря на гостите. Прохазка и Аниете влязоха като смени.

Мачът бе слаб, но "Левски" игра по-активно и заслужи победата. "Славия" имаше ситуации за попадение само преди почивката. Дебют на треньорския пост на тима направи Иван Колев, който замени Милен Радуканов, а доскоро работеше като методист в школата на "Герена". Първи мач със синята фланелка пък записа Наджиб Амари, а на вратата се завърна лекувалият контузия още от началото на подготовката Пламен Илиев.

В друг мач от днес "Литекс" не сгреши за 2:0 срещу "Хасково" и доближи ЦСКА в класирането. За понеделник остава единствено "железничарското" дерби между столичния и пловдивския "Локомотив".