На вчерашната пресконференция, преди днешния първи мач в груповата фаза на Шампионската лига между "Ливърпул" и "Лудогорец" от 21:45 часа наше време, треньорът на домакините Брендън Роджърс демонстрира добри познания за българския първенец - постройка на игра, основни единици, вратарския казус... Английската преса от своя страна също е направила разузнаване на "зелените".

"Лудогорец": какъв е този 13-годишен клуб, който очаква своя дебют в Шампионската лига срещу "Ливърпул" след вратарски героизъм на звезден централен защитник". Така е озаглавен голям материал във в. "Дейли Мейл", в който тимът от Разград е представен много подробно.

Статията е изцяло информативна. "Кои са те", пита авторът Ашли Клемънтс и набляга на факта, че клубът е създаден през 2001 г., три години след дебюта на Стивън Джерард в "Ливърпул". Обръща се внимание на превода на името - The Wild Forest. Както и на факта, че досега единствено "Левски" от България има участие в Шампионската лига, но е записал нулев актив, така че "Лудогорец" се нуждае дори само от точка, за да го подобри.

Марселиньо вече е впечатлил Брендън Роджърс и медиите в родината на футбола

Проследен е пътя на "зелените" в Шампионската лига това лято с много снимки, има кратка визитка, обяснява се защо "Лудогорец" няма да домакинства в Лигата в Разград, а в София... Не е пропусната историята за орлицата Фортуна, също и временното класиране в "А" група. Освен Козмин Моци, който ще си има вземане даване на терена с Марио Балотели, е отличен Марселиньо като основен и креативен футболист, около когото се върти играта на "Лудогорец". Посочен е и капитанът Светослав Дяков.

Материалът завършва със схемата на игра на българите и с класирането в "А" група. И с интересния извод, че ако "Ливърпул" успее да пробие защитата на българския отбор, може да се очаква убедителна победа за "червените", още повече "Лудогорец" имал навик да пуска късни голове.

В останалите медии, макар и не толкова подробно, представянето на "Лудогорец" отново се върти най-вече около Козмин Моци и много бързия рейд на клуба от аматьорския футбол в България до трите поредни титли и влизането в групите на Шампионската лига.