Треньорът на "Ливърпул" Брендън Роджърс похвали "Лудогорец" след снощния мач от група "Б" на Шампионската лига. Тимът от Града на "Бийтълс" спечели и с не малка доза късмет с 2:1.

"В техническо отношение "Лудогорец" е много добър отбор. Трябваше да бъдем спокойни и последователни, да променим тактическата си постройка от 4-3-3 на "диамант" и да опитваме да създадем повече свободни пространства в тяхната половина, коментира Роджърс на пресконференцията на "Анфийлд". - Може би в първите ми месеци начело на "Ливърпул" преди две години, щяхме да завършим наравно срещу такъв съперник, или дори да загубим.

Бяхме припряни на моменти. Щастлив съм, че се завръщаме в Шампионската лига с победа. Но е факт, че трябва да демонстрираме доста по-високо ниво като в този турнир, така и във Висшата лига. Доста неща не се получиха в този първи мач, но и притивникът ни затрудни максимално."

На въпрос конкретно за българския си противник, Роджърс обяви следното:

"Лудогорец" ще е тежък опонент за всички в тази група. Видяхте сами от първите минути на мача, че българите могат да създават проблеми на съперника си. Имат някои много технични и бързи футболисти за контраатака. Като цяло действат много бързо. На мача в София ще има 60 000 зрители на трибуните. Няма да са лесни двубоите там - нито за нас, нито за когото и да било."

А наставникът на "червените" явно се базира на стара информация за стадион "Васил Левски". В момента капацитетът на стадиона е около 43-44 хиляди седящи места. Както е известно, правостоящи отдавна не се допускат...