Смесени чувства царят в лагера на "Лудогорец" след инфарктния дебют в Шампионската лига снощи на "Анфийлд" (1:2). От една страна е логичното разочарование, тъй като българският първенец изтърва поне точка. От друга в тима са доволни и горди, че са направили силен мач срещу един от най-великите европейски клубове.

„Доволен съм от играта, от това, което направиха футболистите, рече треньорът Георги Дерменджиев. - Видяхте пред каква публика и на какъв стадион излязохме. Не искам да използвам израза равен с равен, като се имат предвид 5-те титли на Европа и бюджета на "Ливърпул". Искам да поздравя момчетата за играта и смелостта през всичките 93 минути. Съжалявам най-вече заради тях. Това бе равностоен мач. Имахме по равен брой голови положения, ударихме греда, играхме комбинативно... При второто попадение стана недоразумение в нашата защита. А самата ситуация с дузпата бе далече от мен и не мога да я коментирам."

"В същото време не оставихме много шансове за нападателите на "Ливърпул“. Важното е, че ние вдигаме класата. Хората могат да повярват на "Лудогорец", защото отново показахме големите си възможности“, добави специалистът.

Дерменджиев съжалява за късния втори гол, но за пореден път изтъква качествата на футболистите си:

„При 0:0 ударихме греда - ако бяхме отбелязали, може би щеше да е друго. Съжаляваме, но връщане назад няма. Гледаме напред. След такъв мач специалистите вече ще гледат с друго око на "Лудогорец". Жалко. Не ни достигна минута, минута и половина. При мен лично няма разочарование, колкото и пъти да гледам мача. Напротив, оптимист съм. Работя с много добри футболисти, които могат да играят на високо европейско ниво. Още когато минахме през "Стяуа" казах, че ще вземем точки и имаме сили да продължим в Лига Европа. Сега го потвърждавам."

Сега наред е "Реал" (Мадрид) - на 1 октомври в София. Тези дни ще излезе и решението на УЕФА по жалбата на "Лудогорец" за затворения сектор "А" за срещата с европейския шампион заради расизъм. Развръзката се забави, тъй като не са заседавали комисиите на централата, но след мачовете в Лигата тези дни ще се съберат.

„Реал" (Мадрид) е още по-велик отбор. Това е добре за нашите футболисти - те ще играят срещу светилата на Европа и света, знаете колко струват тези футболисти. При това ще играят на нашия стадион "Васил Левски". Казвам нашия, защото той е български. Това е добре и за страната. Дано хората осъзнаят какво прави "Лудогорец" за България“, завърши Дерменджиев.

Капитанът Светослав Дяков пък е изживял своя мечта, макар че, напълно логично, е разочарован от резултата:

„Неприятно е. Както срещу "Стяуа" победихме в края, така днес загубихме. Ние сме в тази Шампионска лига, за да се учим. Затова футболът е интересен. Той е игра на грешки, който направи повече - губи. Надявам се срещу "Реал" (Мадрид) да се раздадем, както срещу "Ливърпул“."

"От дете мечтая за такива мачове. Уникално е усещането. Преди година и половина не сме и мислили, че може да играем тук. Наистина е великолепно. Постига се с труд. "Ливърпул" имаше повече положения, няма спор, че това е по-големият отбор. На моменти бяхме по-прибрани, което е нормално. Все пак и ние имахме доста атаки. Ако ни бяха вкарали по-рано гол, щяхме да се отворим още“, каза халфът.

Противоречив пък бе мачът за дебютанта на вратата Милан Борян. Справи се отлично до 93-тата минута, когато той и Александър Александров сбъркаха и така се стигна до дузпата за 1:2. Типичната вратарска съдба - един гаф ще се помни дълго.

„Мисля, че играхме отлично, каза той пред българските журналисти на "Анфийлд". - Представихме се много добре. Не извърших нарушение, изобщо не го докоснах. Нямаше дузпа. Сега трябва да вдигнем глави. Гледаме напред. Показахме, че не се плашим нито от "Ливърпул", нито от никой. На "Реал" никак няма да му е леко в София. А аз все пак съм в "Лудогорец" от два дни. Трудно ми е още, не съм свикнал с футболистите и обстановката. Не сме се опознали. Важното е, че тимът е много силен. Иначе не бих дошъл.