Банкерът Цветан Василев е задържан в Сърбия и му е наложена мярка "подписка", съобщиха в съвместно прессъобщение прокуратурата и МВР. В изявлението се казва:

На 17.09.2014 г. в 07.26 ч в отдел „Международен“ на ВКП бе получен факс от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“-МВР, с който прокуратурата е уведомена за следното:

Обявеният за международно издирване с цел арест и екстрадиция български гражданин Цветан Радоев Василев е бил задържан на 16.09.2014 г. в 09.00 ч (местно време) от сръбските съдебни власти. В 12.00 ч Василев е бил изправен пред сръбския съд, като след изслушването му е наложена забрана да напуска настоящия си адрес. Паспортът му е бил иззет и същият е задължен да се явява пред сръбските власти всеки работен ден от 09.00 до 15.00 ч.

По закон българската прокуратура има 18-дневен срок, за да подаде искане за екстрадиция на Василев. Клуб Z научи, че нашите власти няма да се съобразяват с него, а ще подадат искането незабавно.

Процедурата предвижда след получаването му, сръбските власти да изправят отново банкера пред съд, който трябва да разреши екстрадицията. Законите в западната ни съседка обаче слагат още една пречка пред довеждането на Василев в България - дори решението на съда за екстрадиция да е положително, то може да бъде спряно от сръбския министър на правосъдието по негова преценка.