Само ден остава до вота, който ще определи дали Шотландия да остане част от Великобритания, или да стане независима държава през 2016 г. Си Ен Ен събра коментари на няколко известни личности. Представяме ви част от тях:

 

"Възможността за независимост е твърде добра, за да бъде изпусната. Няма по-творчески акт от създаването на нова нация" - сър Шон Конъри, шотландец, известен най-вече в ролята на Джеймс Бонд.

 

 

 

 

 

"Моята искрена надежда е, че вие ще гласувате да възобновим нашата историческа връзка, която е била толкова успешна през вековете, и на която е завиждал целият свят. Това, което ни обединява, е много повече от това, което ни разделя. Нека останем заедно" - Дейвид Бекъм, футболист, англичанин.

 

 

 

 

"Ние със сигурност имаме силен интерес в това един от нашите най-близки съюзници да остане силен, издръжлив, обединен и ефективен партньор. Но в крайна сметка, това са решения, които трябва да вземат хората там" - Барак Обама, президент на САЩ.

 

 

 

 

"Каквото и да реши Шотландия, ние вероятно ще трябва да оправдаем решението си пред нашите внуци. Ако си тръгнем... няма да има връщане назад" - Джоан Роулинг, англичанка, авторка на поредицата за Хари Потър.

 

 

 

 

 

"Никой не трябва да се съмнява в моето шотландство, просто защото живея на юг от границата" - сър Алекс Фъргюсън, шотландец, бивш мениджър на Манчестър Юнайтед