Женският национален отбор по волейбол ще замине на световното първенство в Италия без една от най-опитните си състезателки. Посрещачката Ева Янева е получила контузия в рамото и отпадна от сметките на старши треньора Владимир Кузюткин. На нейно място в състава е включена Славина Колева.

"При всички положения отсъствието на един основен състезател ще се отрази. Но за съжаление това са нещата от живота. Отборът ни не е никак лош в момента. Чисто технически сме доста добре. Проблем може да се окажат характерите, въпреки че до този момент в България не съм се сблъсквал с това", заяви селекционерът Кузюткин преди заминаването на тима за мондиала.

На започващото на 23 септември първенство, волейболистките ни попаднаха в група с Канада, Камерун, Сърбия, Турция и Бразилия. Именно срещу „селесао” ще е и първият мач на България на шампионата.

Ето и състава на националките ни

Разпределителки:

1. Диана Ненова

2. Лора Китипова

Посрещачки:

3. Добриана Рабаджиева

4. Елица Василева

5. Кремена Каменова

6. Славина Колева

Диагонали:

7. Емилия Николова

8. Елена Колева

Центрове:

9. Страшимира Филипова

10. Христина Русева

11. Цветелина Заркова

12. Нася Димитрова

Либеро:

13. Мария Филипова

14. Ивелина Монова

Междувременно на шампионата на планетата за мъже в Полша станаха ясни полуфиналистите. За огромна радост на домакините техните любимци се класираха за тази фаза на мондиала, след като отстраниха олимпийските шампиони от Русия.

Така в битка за място на финала Полша ще се изправи срещу Германия, а другият полуфинален сблъсък ще противопостави отборите на Бразилия и Франция.