Григор Димитров отпадна още в първия кръг на турнира от категория ATP 250 в Женева - 6:1, 4:6, 2:6 срещу 84-ия в световната ранглиста аржентинец Федерико Делбонис. Първата ни ракета започна от квалификациите, където спечели две победи, но падна още на старта в основната схема.

Двубоят беше насрочен за вчера, но дъждът принуди организаторите да го отложат за днес.

Димитров започна отлично и в началото изглеждаше, че ще спечели лесно. Той поведе с 5:0 в първия сет след два пробива за 2:0 и 4:0. Гришо даде само гейм на Делбонис.

Във втората част обаче аржентинецът стабилизира играта си на своя начален удар. Така срещата вървеше равностойно. При 3:2 Димитров се пропука на своя сервис и опонентът му се възползва още от първата точка за пробив - 4:2.

Малко след това Григор върна брейка в маратонски гейм с обрати. При 5:4 най-добрият ни тенисист си изпати от грешките, които демонстрира от известно време насам - двойна грешка, лоши решения и гаф от форхенд. Така Делбонис изравни резултата след 6:4.

Третият сет бе доста странен и илюстрация на този и миналия сезон за бившия №3 в света. Той проби за 1:0, но моментално допусна рибрейк. След това латиноамериканецът взе сервис гейма си, проби отново и затвърди - 4:1. Четири поредни гейма за Делбонис, преди хасковлията да си поеме дъх. При 5:2 съперникът на българина се възползва още веднъж от слабостите му при подаването му - 6:2 и 2:1 сета.

За Григор Димитров предстои "Ролан Гарос". Той има нов треньор на мястото на освободения Дани Валверду - Радек Щепанек. Двамата са се разбрали да работят заедно до големия турнир в Париж, а след това ще решават дали да продължат. В Женева присъстваше и Андре Агаси, който е съветник на българина.