България не се дава на Русия във вече разразилата се битка за Маша от "хибридната война", която навлезе на спортния терен. Специализираният сайт TennisKafe излиза с информация, че Григор Димитров и Мария Шарапова не са разделени, като се позовава на "източници от екипа на българския тенисист".

"Появилите се информации за раздяла на Григор Димитров и Мария Шарапова нямат нищо общо с действителността", пише TennisKafe.

И добавя: "Линията от силно преувеличени твърдения тръгна от публикации в американски медии, цитирани от руската агенция ИТАР-ТАСС, които снощи достигнаха и до централните новини на националната телевизия „Первий канал”."

Нататък порталът нанася смазващ удар по едно от твърденията на руските медии: че двамата не били заедно по време на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. Има видеа и снимки които доказват точно обратното!

За Григор предстои завръщане на корта за азиатско турне и ATP500 турнира в Пекин, докато Мария ще играе в дебютното издание на „Premier 5” надпреварата в Ухан.

А какво ли означава "силно преувеличени твърдения"? Хм... Може би се има предвид една появила се след "Ю Ес Оупън" информация, че огорчена от безславното си отпадане, Маша поискала за известно време да остане сама, за да си събере мислите. Но това в никакъв случай не означавало "край". Колкото до взаимното "отписване" от туитър, по-паметливите ще си припомнят, че то не е отсега. Преди около година български медии побързаха да разделят двамата влюбени, позовавайки се на този факт, но и тогава твърденията се оказаха силно преувеличени.