До предсрочните парламентарни избори на 5 октомври остават броени дни. Някои партии представиха ясно програмите и платформите си, но повечето все още разчитат на откъслечни медийни послания.

Как тогава избирателят да се ориентира коя е неговата партия и коя е политиката, за която би искал да даде гласа си? Според нас най-лесният начин е чрез тест.

Затова в Клуб Z събрахме възможно най-конкретните обещания от програми, платформи и медийни изявления и ги подредихме в един съвсем обикновен въпросник.

Предлагаме ви позициите в 12 области на осемте партии и коалиции, които според социологическите проучвания имат най-голям шанс да прескочат 4-процентната бариера и да имат депутати в 43-тото Народно събрание.

Отговорете честно на въпросите като маркирате онези предизборни обещания, които най-точно отговарят на вашите разбирания за реформи и развитие в съответната област.

Накрая полученият резултат ще ви покаже намеренията на коя партия са най-близо до вашите собствени представи за бъдещето на държавата в следващите четири години. И съответно ще се ориентирате за кого би трябвало да гласувате - в случай, че още не сте решили, разбира се.

Но дори и да сте взели това решение, пак можете да проверите дали „вашата партия“ ви дава онези обещания, които бихте искали да видите реализирани.

И ако тестът ви даде неочакван резултат, не се сърдете на нас – анкетата е абсолютно безпристрастна. Може би трябва да промените избора си, защото друга партия предлага

онази платформа, за която искате да гласувате. Ако получите междинни резултати – близки до две или повече партии, на вас остава да решите коя е вашата. Във всяка от 12-те категории може да маркирате само по един от осемте отговори.