Актьорът Кит Харингтън е постъпил в рехабилитационен център в САЩ, за да се лекува от стрес, изтощение и злоупотреба с алкохол, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.
Кит Харингтън се е възползвал от пауза в ангажиментите си, за да се погрижи за себе си. Сериалът "Игра на тронове", в който той играе Джон Сноу, го превърна в световна звезда. Действията на героя му в последния епизод обаче бяха голям шок за феновете. 

Луксозният уелнес център "Приве-Сюис" в кънектикът, в който Кит Харингтън е постъпил, струва повече от 120 000 долара месечно. Клиентите му се учат как да се справят със стреса и отрицателните емоции. Близък на актьора е казал пред в. "Ню Йорк Пост", че неговите проблеми са стрес, изтощение и алкохол. Кит Харингтън е на свободен режим и може да излиза от центъра. Затова и фенове са го видели в гр. Медисън преди финала на осмия сезон на "Игра на тронове" на 19-и май. Той си е купувал книги и е казал, че е във ваканция.
Роуз Лесли - съпругата на Кит Харингтън, която също участва в "Игра на тронове", го подкрепя. Тя го е насърчила да си почине.
Кит Харингтън е споделял, че трудно се справя със славата, която му донесе сериалът. Той я е наричал "ужасяваща". 

"Мислех, че трябва да се чувствам като най-щастливия човек на света, но всъщност се чувствах много уязвим. Това беше несигурно за мен време, като за много 20-годишни хора" - каза Кит Харингтън в интервю за "Варайъти", публикувано през март. В същото интервю той призна, че е започнал терапия, за да се справи с напрежението и тя му е помогнала, пише БТА.