Григор Димитров и Стан Вавринка играят един срещу друг в един от най-интересните мачове в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Двубоят ще започне не преди 18 часа на корт "Сюзан Ланглен". Преди него са насрочени три срещи, а програмата започва в 12 часа.

Двамата имат 8 двубоя и са разменили по четири победи. Швейцарецът спечели последните два сблъсъка и те отново бяха в турнири от големия шлем - "Ю Ес Оупън" и "Уимбълдън" през 2018-а. 

Любопитно е, че Димитров води с 2:1 победи в срещите на клей, а тази настилка е доста по-подходяща за един от добрите му приятели в тура.

Стан е шампион на "Ролан Гарос" от 2015 г., финалист и полуфиналист, докато българинът никога досега не е прескачал третия кръг.

Тази година Гришо вече участва в два петсетови мача, докато на Вавринка беше значително по-леко.

С успеха си над Марин Чилич във втория кръг първата ни ракета отново привлече вниманието върху себе си. В интервюта той заяви, че е изключително щастлив и се надява този успех да обърне сезона му. Рамото продължава да го боли, но стиска зъби.

Стана ясно, че Димитров се надъхва с прочута реч на Теодор Рузвелт, произнесена в Париж през 1910 г. - "Човекът на арената". Пасаж от словото на американския президент личи на маратонките, с които играе.

Вчера и Хуан Мартин дел Потро трябваше да мине през пет сета в двубоя с Йошихито Нишиока. Един от фаворитите - Доминик Тийм, също имаше трудности за 3:1 с Александър Бублик от Казахстан.

Новак Джокович и Александър Зверев записаха трисетови победи. Сърбинът ще срещне квалификант в третия кръг.