Национализация на Корпоративна търговска банка (КТБ) и въвеждане на задължително гласуване.

Такива идеи сподели в сутрешния блок на Нова тв една от колоритните личности в червената партия - Страхил Ангелов. Ангелов е кандидат за депутат и за този парламент и е поставен под номер 14 в листата на "БСП лява България" в 23 МИР в София.

Още като депутат в 42-то Народно събрание Ангелов настояваше за глоба, ако не гласуваш - напук на колегите си депутати, които не допуснаха президентския референдум, който съдържаше въпрос "за" и "против" задължителното гласуване.

а се въведе глоба, за който не гласува. Задължително трябва да гласуваш, не може да нямаш ангажимент към тая държава", възмути се Ангелов в ефира на Нова тв.

Той срещна подкрепа в лицето на Слави Бинев, който пък сега се кандидатира за народен представител от коалицията между ВМРО и НФСБ - "Патриотичен фронт". Според Бинев само със задължителното гласуване ще се спре купуването на гласове.

По повод изборния туризъм пък Любен Дилов-син, кандидат на коалицията "България без цензура" каза, че представители на ББЦ ще броят избирателите на границата с Турция на 5 октомври и после щели да сравняват тази бройка с гласовете в секциите. Миналата седмица от ББЦ се заканиха и че ще спират автобусите с изселници на браздата като лично лидерът Николай Бареков щял да поведе акцията.

В разговора участва и Корман Исмаилов (Реформаторски блок). Той пък допълни темата с коментар на срещата между лидера на ДПС Лютви Местан и турския президент Реджеп Ердоган.

"Целта беше да се представи една фасада, да се покрие истинската същност на партията. Там (на срещата) бяха представени депутати с по-консервативен профил, които идват от средите на главно мюфтийство".

Любен Дилов-син пък разказа как Касим Дал, основател на Народна партия "Свобода и достойнство" - формацията, оглавявана от Исмаилов, която е част от Реформаторския блок, поставил условие за коалиране с ОДС"българският език да е 

Исмаилов определи това твърдение като "Глупост".

Гостите в студиото коментираха и темата КТБ. 

"БНБ заобиколи закона, когато затвори тази банка. Трябваше да бъдат събрани акционерите, те имат първи думата. КТБ трябва да се национализира, да стане държавна", сподели мислите си и по този въпрос Ангелов.