Силна буря и порой удариха Пловдив, а десетки сгради са наводенни съобщи Нова тв.

Екипите на пожарната са на крак. За по-малко от половин час в града са паднали 40 литра на квадратен метър. Сред наводнените сгради са две болници, включително и онкодиспансерът.

Близо час продължи проливният дъжд, който беше придружен с градушка с големината на грахово зърно. В резултат на това над 50 сигнала до момента са постъпили в пожарната в града.

Водата в подлеза на „Гладстон” в най-ниската си точка стига до половин метър. Движението в момента е спряно и има полиция. Десетки автомобили са закъсали по булевардите и централните улици на града, които се превърнаха в пълноводни реки. На места дъждоприемните шахти приличат на гейзери, тъй като не могат да поемат водата от силния порой.

Наводнен е подлезът на жп гарата. Десетки магазини също са пълни с вода, отбелязва медията. В двете споменати болници са наводнени приземните етажи.

Продължава да вали дъжд в града и има и буря, но за щастие няма пострадали хора. Това съобщиха от пожарната, откъдето казват, че всички екипи са накрак и отдводняват над 50 обекта, за които има сигнали. 

По-късно медиите съобщиха, че пороен дъжд е наводнил улици и сгради и в Стара Загора.