Актьорът Ал Пачино и колежката му Джесика Частейн закъсняха с 90 минути за премиера на филма си "Salome", защото бяха блокирани от участниците в протестите срещу промяната на климата в Лондон.

Десетки хиляди хора се събраха в центъра на британската столица, за да призоват за спешни действия срещу промяната на климата. Пачино попаднал в хаоса заради затворените улици на път към премиерата на филма и краткия документален филм към него.

Двамата с Джесика Частейн се появиха на червения килим час и половина по-късно от предвиденото. "Беше лудница! Но винаги е така в Лондон. Веднъж бях в задръстване с лимузината си и, за да пристигна по-бързо, слязох и си хванах такси. Не беше много приятно", каза актьорът през британския вестник "Дейли Мейл".

"Salome" е филмовата версия на пиесата на Оскар Уайлд, а "Wilde Sаlome" е документален филм за трудностите, през които преминава Ал Пачино като режисьор и актьор в драматичния филм.

От другата страна на барикадата пък бяха колежката му Ема Томпсън и супермоделът Кара Делевин, които взеха дейно участие в протестите срещу климатичните промени.