САЩ обявиха най-висока степен на тревога от заплаха за терористични атентати, предаде Си Ен Ен. Вълци единаци от групировката "Хорасан" били готови да взривяват различни обекти в Америка и други западни страни със самоубийствени атаки.

Пъклените планове били разкрити от "разузнавателната общност", заяви пред тв канала военен експерт. Обаче се предполага, че агентите на Мосад са разбрали за готвените взривове на територията на Щатите. Атаките нямало да бъдат с обикновени самоделни бомби, както досега, пълнени с пирони и други метални предмети. Взривните вещества били прикрити като пасти за зъби или като обикновени дрехи. Преди година две се появиха оскъдни информации, че терористите са се снабдили с взривни вещества, които попиват в платове и са много труднооткриваеми. Не се съобщава за потенциални цели.

Самолетите на гражданската авиация може ли да са една от мишените, уточни спецът. 

Тази сутрин американската авиация с участието на партньорските сили нанесе нови удари по цели на джихадистите в Сирия. Около 14 мишени са били поразени в Рака и град Алепо, който е много близо до турската граница. Над 200 бомби и повече от 50 ракети "Томахок" вече са изстреляни по командни центрове, щабове и позиции на терористичната групировка "Ислямска държава", както и на побратимата й "Хорасан". От вчера сутрин международната коалиция е извършила три вълни нападения. Убити са около 150 джихадисти.

При рейдовете е бил убит и Турчинът. Той е един от най-свирепите терористи и предвожда клонът на Ал Кайда - групата Нусра. Съобщението е на самата организация и е придружено от снимки.

Днес след откриването на Общото събрание на ООН ще има специално разширено заседание на Съвета за сигурност под председателството на президента на САЩ Барак Обама. Темата ще бъде битката срещу глобалния тероризъм. В него ще участва и българският държавен глава Росен Плевнелиев, който е в Ню Йорк за редовната годишна асамблея на Световната организация.