"Рухна митът за моето небивало влияние в съдебната система и прокуратурата. Враговете ми месеци и месеци наред натрапваха внушението, че едва ли не аз съм съдебния Господ, че решавам всичко в българското правосъдие, че командвам независимата съдебна власт както и когато си поискам и на всякакви нива". Така Делян Пеевски коментира пред ПИК решението на съда от вчера, че срещу него не е имало опити за убийство. Според него приказките, че той командва съда са "съзнателна измама, целяща да ме сатанизира и да ме превърне в обществено опасна фигура".

Виждате сами – първо прокуратурата отменя постановлението, после Градският съд пък отменя постановлението на прокуратурата, но днес (вчера - б.р.) Апелативният се произнася, че е нямало подготовка за убийството ми. Кажете ми тогава – ако бях толкова всевластен и дърпах конците на съдебните власти, нямаше ли да повлияя точно сега, когато става дума за собствения ми живот и сигурност? Митът рухна завинаги…, коментира Пеевски. 

Той каза още, че продължава да има съмнения, че е имало подготовка за неговото убийство. Пеевски отказва да коментира думите на Цветан Василев, че истерията около Корпоративна търговска банка (КТБ) е стартирала с историята за опита за убийството му. "Ясно е, че това няма никаква връзка. Не ми се иска повече да говоря, омерзително ми е", обяснява Пеевски.